AMFO toekenning voor No Kidding with our Kids en Language Learning Institute

bron AMFO

Twee St. Maartense stichtingen hebben een cheque ontvangen uit handen van AMFO-directeur Stanley Betrian, als symbool voor de financieringsovereenkomst voor hun project. De No Kidding with our Kids Foundation kreeg een toezegging van ANG 366.000 als bijdrage aan het doorlopende naschoolse opvangprogramma. Aan dit programma doen ca. 150 kinderen mee, die na school worden bezig gehouden met o.a. huiswerkbegeleiding, sport, handenarbeid, sociale vaardigheden; ook krijgen zij dagelijks een warme lunch.

De tweede toekenning ter waarde van ANG 17.421 was voor Language Learning Institute ten behoeve van hun project “English Language for a Specific Purpose Program”. Met dit project wordt beoogd het niveau van geletterdheid en de communicatie vaardigheden omhoog te brengen van 16 volwassen wiens eerste taal niet het Engels is. De doelgroep bestaat voornamelijk uit werkelozen en mensen werkzaam onder het minimum loon, met een speciale focus op vrouwen.

Educatie & training is een van de hoofdthema’s van de Antilliaanse Mede Financiering Organisatie (AMFO), die hun fondsen ontvangen van de Nederlandse overheid. Ter bestrijding van armoede sponsort AMFO diverse sociale programmas en projecten van NGO’s.

Behalve bovenstaande twee projecten, zijn er recentelijk meerdelijke projecten goedgekeurd op St. Maarten met hetzelfde thema educatie & training. Onder deze projecten bijvoorbeeld een project van de Beyond Writing Foundation, die zich richt op het vergroten en stimuleren van de lees- en schrijfvaardigheden van kinderen en ondertussen ook het bewustzijn wil vergroten rondom milieuzaken en zeeleven. Dit project heeft een toezegging van ANG 41.795,- gekregen.

SIFMA heeft ANG 120.000 ontvangen voor een herhaling van het zogenaamde ‘Headstart project’, waaraan 60 kinderen in de leeftijd van 4 tot 6 jaar kunnen deelnemen met hun ouders, om op die manier hun ontwikkeling op jonge leeftijd te verbeteren. Met gerichte activiteiten worden de kinderen beter voorbereid op school en de ouders actief betrokken in de ontwikkeling van hun kinderen.

De Ahead Foundation kreeg het ‘AHEAD Center of Excellence’ project goedgekeurd voor ANG 98.331,- . Dit project biedt jeugd zonder schooldiploma en met leerproblemen de kans een training te volgen in het secundair of beroepsonderwijs om zo hun kansen op de arbeidsmarkt te vergroten. De school heeft speciale aandacht voor kinderen met licht-autistische aanleg. Binnenkort zal AMFO ook een contract tekenen met de Educa RRR Foundation die een cursus ouderschaps vaardigheden zal geven op 8 openbare scholen aan 50 ouders per school en tevens aan ongeveer 100 ouders van jeugdige delinquenten van de Point Blanche gevangenis.

Meer informatie over AMFO en overige goedgekeurde projecten kunt u vinden op de AMFO website: www.samfo.org