Antilliaanse Minister-president op werkbezoek naar Aruba en New York

bron Directie Buitenlandse Betrekkingen Nederlandse Antillen

In de week van 22 t/m 26 september a.s. zal de Antilliaanse Minister-president, mevrouw Emily de Jongh-Elhage, in het buitenland vertoeven in verband met twee internationale verplichtingen.

De eerste verplichting betreft de bijwoning van de opening van de Business Forum van de Association of Caribbean States (ACS) op dinsdag, 23 september 2008. De Business Forum wordt dit jaar op Aruba gehouden en mevrouw De Jongh-Elhage is door haar ambtgenoot, de heer Nelson Oduber, uitgenodigd.

Vervolgens reist de Antilliaanse Premier door naar New York, waar zij op uitnodiging van de Amerikaanse Minister van Buitenlandse Zaken, mevrouw Condoleezza Rice, op donderdag, 25 september 2008 zal deelnemen aan een ontbijtbijeenkomst van de Women Leaders’ Working Group. De Women Leaders’ Working Group is een netwerk van vrouwelijke Staatshoofden en Ministers, die als oogmerk heeft de verbetering van de positie van de vrouw in alle delen van de wereld.

Mevrouw de Jongh-Elhage zal tijdens haar verblijf in New York een ontmoeting hebben met de Nederlandse Premier Jan Peter Balkenende. Ook ligt het in de bedoeling samen met de Minister van Buitenlandse Zaken, Maxime Verhagen, de laatste geopolitieke ontwikkelingen te bespreken.

De Antilliaanse Premier wordt op haar reis begeleid door mevrouw drs. Ann Groot-Philipps en door de heer Kenneth de Haseth van de Directie Buitenlandse Betrekkingen. Op vrijdag 26 september 2008 keert de delegatie terug naar de Antillen.