Bijleveld spreekt op Bonaire de Gouverneurslezing uit

bron Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

Staatsecretaris Ank Bijleveld brengt van 29 september tot en met 2 oktober een werkbezoek aan Aruba, Curaçao en Bonaire. Aanleiding hiervoor is politiek overleg over de staatkundige vernieuwing van het Koninkrijk met als belangrijkste onderwerp de politiewetgeving.

De staatssecretaris start haar werkbezoek op maandag 29 september op Aruba. Daar voert zij gesprekken met de Gouverneur van Aruba en met minister-president Oduber. Eén van de onderwerpen op de agenda is de afwikkeling van het Plant hotel.

Op dinsdag 30 september geeft zij op Bonaire de Gouverneurslezing met als onderwerp ruimtelijke ontwikkeling en economie. Dit is tevens de opening van het academisch jaar op Bonaire.

Op woensdag 1 oktober voert de staatssecretaris op Curaçao politiek overleg met bestuurders van de Nederlandse Antillen, Curaçao en Sint Maarten. Op de agenda staat de politiewetgeving in de nieuwe staatkundige verhoudingen.

Donderdag 2 oktober staat een gesprek gepland met het bestuurscollege van Curaçao over onder andere de Isla raffinaderij en de voortgang van het Sociaal Economisch Initiatief. Aan het eind van de middag vliegt de staatssecretaris weer naar huis.