Genomineerden Zwarte Zaken Vrouw Nederland 2008 bekend

De businessclub Zwarte Zaken Vrouwen Nederland (ZZVN) organiseert op 4 oktober 2008 voor de vijfde keer het awards­gala voor de Zwarte Zaken Vrouw Nederland en de Zwarte Vrouwelijke Manager Nederland 2008. Tijdens het verkiezingsgaladiner in het World Trade Center te Rotterdam zullen de prijzen worden uitgereikt door de minister van Binnenlandse zaken mevrouw G. ter Horst, de burgemeester van Rotterdam de heer Ivo Opstelten en de heer Loek Hermans (voorzitter MKB Neder­land).

De drie genomineerden voor de managersprijs: Zwarte Vrouwelijke Manager Nederland 2008 zijn:

Mw. Chandra Verstappen
Manager Buitenland bij Agis Zorgverzekeringen te Amersfoort
Begonnen als beleidsmedewerker in 1998 heeft zij in een rap tempo weten door te dringen tot de top. Chandra heeft een divisieoverstijgende functie. Zij is verantwoordelijk voor de visie en strategieontwikkeling in het buitenland en stuurt de servicecentra in Marokko, Turkije en Suriname aan. Als ambassadrice van de Agis Servicecentra vertegenwoordigt zij Agis in binnen- en buitenland en levert zij een actieve bijdrage aan het diversiteitdebat binnen Agis. Maatschappelijke bestuurlijke bijdrage worden geleverd als voorzitter van de ondernemersraad, besturen van een kinderdagverblijf en FNV bondgenoten.

Mw. Joan Ferrier
Directeur E-Quality, het kenniscentrum voor emancipatie, gezin en diversiteit te Den Haag
Vanaf 1982 heeft zij diverse leidinggevende posities vervuld in de jeugdzorg, resulterend in haar huidige functie als directeur van E-Quality. Zij is de drijvende kracht achter het kenniscentrum “E-Quality” en is continue en onvermoeibaar bezig met man-vrouw verhoudingen, leefvorm en etniciteit in de moderne samenleving. Zij brengt en houdt dit niet alleen onder de aandacht van het brede publiek, maar ook van politici en beleidsmakers. Dit doet zij ondermeer door het verspreiden van kennis en informatie via symposia, onderzoeken en vooral netwerken. Haar bestuurlijke maatschappelijke betrokkenheid komt mede tot uiting in de ca 20 bestuurlijke functies die zij momenteel vervult en haar lange lijst van publicaties.

Mw. Marvelyne Wiels
Head Trade & Guarantees Operational Solutions bij ABNAMRO Bank, te Rotterdam
Begonnen in 1998 bij de ABNAMRO als management assistent heeft zij bewezen resultaten te boeken, door te groeien en verantwoordelijkheid te nemen hetgeen ook tot uiting komt in de gestage lijn van bevorderingen die zij heeft doorgemaakt bij de bank. In haar huidige functie geeft zij direct leiding aan 3 teams en is zij verantwoordelijk voor de rekeningbeheer, IT en Subject Matter Expertise voor alle interne en externe klanten. Als enige vrouwelijke manager binnen Trade Operations Nederland weet zij zich met gemak staande te houden in een “ keiharde mannen wereld”.

De drie genomineerden voor de ondernemersprijs Zwarte Zaken Vrouw Nederland 2008

Mw. Marian Hoever
Directrice/Eigenaar van Royal Care BV en We Care BV, te Blaricum
Marian Hoever is met een eigen visie op zorgverlening, waarin de menselijke maat voorop staat, op jonge leeftijd begonnen met het opzetten van een kleinschalige thuiszorgorganisatie. Inmiddels is het bedrijf uitgegroeid tot twee toonaangevende thuiszorgorganisaties. Haar belangrijkste uitgangspunt is de persoonlijke benadering naar cliënten toe en daarbij staat professionele, betrouwbare zorg en 24-uur service op maat aan iedere cliënt voorop. Door haar directe maatschappelijke bijdrage en daadkrachtige persoonlijkheid vormt zij een inspiratiebron voor haar eigen werknemers en andere ondernemers. Met haar tomeloze inzet en betrokkenheid levert zij een wezenlijke bijdrage aan de solidariteit, tussen jong en oud, gezond en ziek.

Mw. Sandra Chedi
Directrice/Eigenaar van Amstel Botel BV , te Amsterdam
Sandra Chedi heeft met het Amstel Botel - een drijvende hotelboot aan het IJ in Amstedam - een belangrijke impuls gegeven aan het budgettoerisme in de hoofdstad. Met haar grote horecakennis en opmerkelijke visie op de hotelbranche is zij erin geslaagd een nieuwe stroom toeristen naar Amsterdam te trekken. Zowel voor de stad Amsterdam als voor de landelijke hotelbranche geldt haar onderneming als innovatief en uitdagend. Om een dergelijk project tot een succes te maken zijn het zakelijk inzicht en de doortastendheid van mevrouw Chedi een belangrijke "asset" geweest. Daarnaast komt haar maatschappelijke betrokkenheid tot uiting bij de vele bijzondere projecten die zij helpt ontwikkelen, zowel in de profit als de non-profit sector.

Mw. Hortence Tilburg
Directrice van Hortenz BV, te Amsterdam
Hortence Tilburg heeft met twee vestigingen van een kinderdagverblijf en een vestiging voor naschoolse opvang een bedrijf neergezet dat zich verdienstelijk maakt voor jonge kinderen van werkende en studerende ouders met verschillende culturele achtergronden. Zij staat bekend als een dynamische hardwerkende vrouw met een geweldig doorzettingsvermogen, die zich volledig inzet voor kinderen. Haar kinderdagverblijven zijn ook in moeilijke tijden in omvang gegroeid en met 28 medewerksters heeft zij door haar inspanningen laten zien dat zij niet alleen ambitieus is, maar ook een positieve invloed en uitstraling heeft op de sociale en culturele samenleving in Amsterdam Zuidoost.