Nieuwe gezaghebbers Saba en Bonaire maken kennis met Gevolmachtigde Minister en het Antillenhuis

bron: Antillenhuis

De gezaghebber van Saba, de heer Jonathan Johnson, en de op 24 oktober te installeren gezaghebber van Bonaire, de heer Glenn Thode, hebben op 19 september een bezoek afgelegd aan het Antillenhuis. Het was een eerste kennismakingsbezoek met het Kabinet van de Gevolmachtigde Minister en de Gevolmachtigde Minister van de Nederlandse Antillen, de heer Paul Comenencia.

De heer Johnson trad op 2 juli jongstleden in functie terwijl de heer Thode in oktober de huidige gezaghebber Herbert Domacasse opvolgt.

De heren Thode en Johnson verblijven momenteel in Nederland om kennis te maken met de verschillende instanties waarmee zij nauw zullen samenwerken. Zo werden zij ontvangen bij het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) en bij de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG).

Op het Antillenhuis wisselden de heren Thode en Johnson met de Gevolmachtigde Minister van gedachten over verschillende onderwerpen waaronder de toekomstige staatkundige ontwikkelingen en de status van de eilanden Saba, Bonaire en Sint Eustatius als BES-eilanden in het geheel.

Bij het gesprek met de Gevolmachtigde Minister waren tevens aanwezig de Hoofd Afdeling Juridische en Algemene Zaken van het Antillenhuis, Laurens Warnink, en Antillenhuis-voorlichter Norman Serphos.