Onrust op Bonaire na verdwijnen jonge vrouw

bron: de Volkskrant

Willemstad - Op Bonaire wordt een 24-jarige vrouw vermist. Volgens een getuige zou ze in de nacht van zaterdag op zondag van haar fiets zijn getrokken en zijn meegenomen door een man van middelgroot postuur. Sindsdien is ze spoorloos.

De lokale politie, het Recherche Samenwerkingsteam bestaande uit Nederlandse en Antilliaanse rechercheurs en de Kustwacht zijn ingeschakeld bij een grote zoekactie op en rond het eiland. Politiechef John Schagen heeft ook de hulp van bevolking ingeroepen om de vrouw terug te vinden. De ouders, die in Nederland wonen, zijn inmiddels op de hoogte gesteld.

De politie meldt dat het gaat om de 24-jarige Marlies van der Kouwe, geboren op Curaçao. De vrouw heeft blond haar en blauwe ogen. Mede daarom herinnert de zaak menigeen op het eiland aan de verdwijning in 2005 van de blonde Amerikaanse studente Natalee Holloway op Aruba.

De verdwijning van dit destijds 18-jarige meisje trok wereldwijd veel aandacht.

Marlies van der Kouwe fietste in de bewuste nacht om half twee alleen langs de kustweg richting Hato, een woonwijk iets ten noorden van Kralendijk.