Politie graaft naar Van der Kouwe

bron Antilliaans Dagblad

Wilde achtervolgingen door journalisten

Het rechercheteam van de politie op Bonaire heeft gisteren gegraven naar het lichaam van de spoorloos verdwenen apothekersassistente Marlies van der Kouwe (24).

Er zou gezocht zijn op een vuilnisbelt, vlakbij de plek waar de vrouw is verdwenen, en op drie andere plaatsen. Dat bevestigen goed ingelichte bronnen op het eiland volgens het Algemeen Dagblad. Politiewoordvoerder Jos Klaren wil het bericht ‘bevestigen noch ontkennen’. ,,Daar doen wij geen mededelingen over, maar ik kan wel zeggen dat wij steeds gerichter aan het zoeken zijn.’’

Of de gerichtere zoekacties van het team plaatsvinden op basis van informatie die uit de verhoren met de 24-jarige verdachte Rayan Pieter of tips uit de bevolking, wil Klaren ‘in belang van het onderzoek’ ook niet kwijt.

Postende journalisten proberen uitrukkende onderzoeksteams vanaf het politiebureau in Kralendijk te volgen in de hoop meer te weten te komen over het onderzoek. Gisterochtend leidde dit zelfs tot een wildemansrit, waarbij een politieteam met 150 kilometer per uur over de smalle wegen scheurde om de achtervolgers met succes van zich af te schudden. Een andere rit van rechercheurs naar het noordelijk op het eiland gelegen Rincon, leidde naar het politiebureautje aldaar. Het vermoeden bestaat dat daar verdachte Pieter door Nederlandse verhoorders aan de tand wordt gevoeld.